Liefde in tijden van Corona

Waar een bureau voor persoonlijke bemiddeling áltijd zal adviseren om elkaar snel te ontmoeten en zo min mogelijk rond te hangen op de telefoon of de laptop, moeten we nu uit een ander vaatje gaan tappen: bellen, whatsappen, e-mailen en videobellen. Met de grootst mogelijke kans op mislukkingen als  tikfouten, onbegrepen grapjes, misverstanden en verkeerde veronderstellingen.

Jammer voor iedereen als een op het oog zo leuke match op deze manier in de kiem gesmoord wordt. Voor mensen met serieuze bedoelingen, die terecht aan eigen en andermans veiligheid denken is dit een lastig verhaal deze dagen. Hoe kun je in ’s hemelsnaam daten op anderhalve meter afstand? Nou, eigenlijk niet dus, in ieder geval niet zoals een paar weken geleden nog kon. Maar wat dan?

Bekomen van de eerste schrik van de Coronacrisis gaat onherroepelijk dat stemmetje weer opspelen: eigenlijk heb ik deze stap gezet om weer een fijn leven te krijgen met een lieve man of vrouw, maar hoe nu verder. Omdat de eerder genoemde mogelijkheden meer kans op een mislukking dan op succes bieden,  moeten we onze angst een beetje overboord zetten en creatief worden.

Eerst toch even videobellen dan maar? Zorg dat je er leuk en verzorgd uitziet, zoals je ook uit zou zien op een fysieke afspraak. Haren netjes, make-up, een vrolijke blouse, overhemd of das. Glas water bij de hand, geen bier of wijn. Let op de achtergrond en ga niet voor een aanrecht met afwas of een grote wasmand staan of zitten, maar kies liever een redelijk neutrale achtergrond.

Was dat gezellig? En ben je niet ziek, voel je je goed, ga dan gerust afspreken. We hebben gelukkig geen lock down waarin niets meer mag. Maak samen een wandeling op een plek waar je altijd gezien wordt maar waar je toch voldoende privacy hebt. Niet op een erg afgelegen plek dus. Neem een tas mee met een groot kleed ( of 2 kleinere) en wat lekkers om te picknicken. Spreek af wie wat meeneemt, zodat je niet onnodig met veel te veel spullen rondsjouwt.  Zwaai met je hand, lach vriendelijk, hou je aan de aanbevolen afstand, kussen of knuffelen is helemaal niet nodig, onveilig en dus af te raden. Succes!

Geef het niet zo gauw op

Daten is een zaak van veel geduld en vooral voor mensen die al een relatie achter de rug hebben. Je weet precies wat je niet meer wilt want juist die herinneringen blijven vaak het langst hangen.

zomerliefde

Zomerliefde

Wie herinnert zich niet een verliefdheid hartje zomer, een vakantieliefde, voor sommige mensen  zelfs met gevolgen, maar ook je allereerste zoen op de zonneweide van het zwembad. Ik heb op de vliering nog een oud sigarendoosje met vergeelde liefdesbrieven van een vakantievriendje.

Daten app

Daten zonder app

“Ik kan je niet krijgen, maar ik ga het tóch proberen”. Het belangrijkste ingrediënt waarom online daten vaak op niets uitloopt. De kandidaten krijgen té veel reactie van mensen waar ze helemaal niet op zitten te wachten. Ontvanger ontevreden, de berichtjes  worden meteen verwijderd, niet beantwoord en ook de afzender is dan ontevreden. Maar hoe dan wél?

Op zoek naar relatie

Eenzaam of alleen

Iemand die eenzaam is of zich zo voelt hoeft niet noodzakelijk alleen te zijn. Ook in gezelschap en onder de mensen kun je je eenzaam voelen. Eenzaam en alleen zijn twee woorden die veel met elkaar gemeen hebben, maar niet per se samen hoeven te gaan.

Het beste voornemen voor 2019

Alleen? Doe er iets aan. Nu het nieuwe jaar is begonnen,  is de agenda van de Date-consulent goed gevuld. Veel mensen die ongewenst alleen zijn, zagen als een berg op tegen de feestdagen. Wij weten ook uit gesprekken met onze nog niet geslaagde cliënten dat ze zich in december meer eenzaam voelen dan normaal.

affectionate-mature-couple-embracing-at-the-beach-picture-id986192240

50 Korting voor Sarah en Abraham

In 1969, een halve eeuw, 5 decennia, 50 jaar is het geleden dat Stichting Date werd opgericht. In 50 jaar hebben wij voor meer dan 100.000 mensen aan de wieg gestaan van pril geluk en een nieuwe relatie. Om trots op te zijn! 2019 Is voor ons dan ook een jubeljaar.

Donkere dagen en het feest van licht

Kerst en de jaarwisseling naderen met rasse schreden, voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Wellicht behoort u ook tot de groep mensen die daar beslist niet reikhalzend naar uitkijkt. Het Feest van het Licht heeft voor sommige mensen een donker randje en soms zou je willen dat die tijd zo snel mogelijk voorbij is. Wie geen partner heeft voelt dat in deze tijd vaak sterker dan ooit.

Koppel houdt handen vast

Linksom of rechtsom, uiteindelijk is de liefde alles wat telt.

Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die er anders over denken, maar in de regel kan bijna iedereen deze stelling onderschrijven. Wat heb je aan geld, als je niet gelukkig bent, wat heb je aan een mooi huis als je er alleen in woont en je eenzaam voelt.

Oud stelletje gepensioneerd

Niets meer te verliezen

Steeds vaker melden zich ouderen op gevorderde leeftijd bij ons. De datingsite niet hun ding. Ouderen willen een telefoonnummer, iemand om tegen te praten. Zij hebben vaak niets met de snelle wereld van de smartphone, tablet of laptop.